06 - 1443.4668 info@olke-bolke.nl

vragen

Leuk zo’n vakantie, maar wat pak ik in?
Dat lees je hier!

Ik heb geen paardrijkleding! Wat nu?
Niet erg! Met een joggingbroek en stevige schoenen/laarzen (het liefst met een gladde zool en een klein hakje) zit je ook goed op een paard. Wij hebben een paar reserve-caps mocht je geen cap hebben/kunnen lenen.

Hoeveel geld moet ik meenemen?
We gaan 1 middagje winkelen en 1 dagje ergens anders naar toe. Wanneer je dan iets wilt eten of drinken, betaal je dit zelf. Ook andere dingen die je wilt kopen (ansichtkaartjes bijvoorbeeld), betaal je zelf. Stuur jij bijvoorbeeld 20 kaartjes en wil je ook postzegels kopen, een ijsje en een biertje op het terras en een knuffel? Dan heb je aan €30.- waarschijnlijk niet genoeg. Stuur je 5 kaartjes, heb je al postzegels mee en wil je alleen een ijsje? Dan is €30.- wel genoeg. Schat dit zelf goed in.
Handig om te weten: op kamp maakt het team van Olke Bolke veel foto’s. Deze komen allemaal op de foto-dvd. Deze kan je voor €22.- bij ons kopen. Of jij ook de foto-dvd in september wilt ontvangen, vragen we altijd aan het begin van het kamp. Je kan het geld dan contant betalen.

Ik wil graag kaartjes sturen naar huis.
Hartstikke leuk! Je kan kaartjes kopen tijdens het middagje winkelen. We schrijven samen je kaartje(s) bommetje vol, al mag je dat natuurlijk ook zelf doen. Zorg jij voor adresstickers (en postzegels)?

Slapen de jongens en de meiden gescheiden?
Jazeker! We hebben 2 grote slaapzalen. Eentje voor de jongens en eentje voor de meiden.

Mag ik mijn telefoon meenemen op kamp?
Dat mag. Je mag hem zelf bij je houden, al mag je telefoon niet tot last zijn. We zijn immers op kamp! Je kan je telefoon, en andere waardevolle spullen, altijd inleveren bij de begeleiding. Deze liggen veilig opgeborgen en je kan altijd toegang krijgen tot je spullen wanneer je dit wilt.

Heb ik een eigen paard tijdens kamp?
Vaak vinden de ruiters het fijn om tijdens de vakantie op hetzelfde paard te rijden. Je leert elkaar zo goed kennen en bouwt een band op. Wanneer de klik goed is, rij je tijdens je vakantie op hetzelfde paard. Het kan wel zijn dat andere deelnemers ook op hetzelfde paard rijden.

Wat als ik mijn paard niet leuk vindt?
Dan vertel je dit ons! We kunnen veel zien, maar niet alles. Samen kijken we of je op een ander paard kan rijden, of dat er wat anders is wat je spannend vindt. Hoe dan ook doen we hier iets mee.

Gaan we ook springen?
Nee. Dit is iets wat we op geen enkel kamp doen.

Krijg ik paardrijles op kamp?
Het tweede dag van kamp is de enige dag dat we alleen op de manege rijden. We kijken dan of de paard/ruiter combinatie klopt en waar je zit met rijden. Dit doen we door middel van rijden in de bak: je rijdt verschillende figuren en Wilfried geeft tips hoe je meer in evenwicht op het paard kan zitten en hoe je meer kan meebewegen met je paard. De rest van de week rijden we in principe buiten. De enige uitzondering zijn de ruiters die voor het eerst paard gaan rijden. Zij krijgen langer begeleiding in het leren zitten en bewegen op het paard voordat zij het bos in gaan.

Ik heb wat laten liggen na kamp!
Dat kan gebeuren. Bel of mail met Wilfried, dan stuurt hij het naar je op.

Ik heb de foto-dvd nog niet ontvangen.
Heb je de foto-dvd besteld en is het al halverwege september en heb je de dvd nog niet ontvangen? Bel of mail met Wilfried!

Hoe kom ik in Alverna/Wijchen?
Dat lees je in deze routebeschrijving. 

Hoe zit het met garanties en verzekeringen?
Dat lees je hier!