06 - 144.34.668 info@olke-bolke.nl

locaties

de Blokhut

In de zomer verblijven wij op de Blokhut, de thuishonk van scouting Alverna die wij gedurende de zomer omtoveren tot een locatie die past bij het thema van dat jaar. Nieuwsgierig naar hoe de Blokhut dit jaar er uit ziet? Op Facebook zijn vast al wat foto's te vinden. 

In de Blokhut hebben we een gescheiden slaapzaal voor de dames en de heren met voor iedereen een éénpersoonsbed. We zijn tijdens de reis vooral buiten te vinden: daar eten we en hebben we naast het paardrijden andere activiteiten: springen op de trampoline, een potje voetbal of darten: het kan allemaal. Wil je het wat rustiger aan doen? Ook dat kan, we hebben een chill-tent vol met Fatboy's waar je heerlijk kan lezen of gewoon kan kletsen. Ook staat er een groot projectiescherm in de chill-tent voor de filmavond. Is het slechter weer? Dan zijn we binnen te vinden in de centrale ruimte. 

De paarden staan niet ver vanaf de Blokhut. We lopen in een klein kwartiertje door het bos naar de manege Sint Frans. Hier poetsen en zadelen we de paarden voordat we het bos in gaan.

We zijn op vakantie met elkaar, we hebben daarom geen WiFi tijdens de reis. 

De Blokhut
Den Berg 7
6603 CV  Alverna

het Paards Paradijs

In de herfst verhuizen we met Olke Bolke voor 8 dagen naar België. Tijd voor een weekje paardrijden met IJslanders!

Tijdens deze reis zijn we in de omgeving Hoegaarden. We overnachten op de prachtige plek "de Schuur van Babel", in Meldert. De Schuur van Babel is een sfeervolle boerderij waar we volop ruimte hebben voor verschillende activiteiten. Zo hebben we een ruime leefkeuken, een zolder vol met Fatboy's en een andere zolder waar onder andere ruimte is voor badmintonnen. Er zijn verschillende slaapkamers voor 2 tot 4 personen, 2 losse douches en een bad. En niet te vergeten, de steenoven voor de pizza avond...

De paarden staan op een kwartier lopen vanaf de Schuur van Babel, bij het Paardsparadijs in Willebringen. Het Paardsparadijs is een heerlijke plek waar de IJslanders alle ruimte hebben om buiten te lopen en te spelen. Al onze buitenritten starten vanaf het Paardsparadijs.

We verzamelen met z'n allen bij de Blokhut. Vanuit daar rijden we met de groep door naar Babel.

De Schuur van Babel
Babelomstraat 5
3320 Meldert (Hoegaarden)
België